Kuchtíci všech zemí

BONUSOVÝ JAZÝČEK 

Na závěr DĚKUJEME VŠEM, kteří jste se zapojili a kteří sledujete 🙂
Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám JAZY(č)KOVÝ TÝDEN líbil!

Dnes nás čekají bonusy francouzské a ruské kuchyně, ale hlavně:

POZDRAVY OD NAŠICH KUCHAŘEK ZE ŠKOLNÍ KUCHYNĚ

A třešničkou na dortu je pozvání do KUCHYNĚ PANÍ MAŇÁSKOVÉ! 🙂

DOBROU CHUŤ VŠEM JAZÝČKŮM!!

Recept z království paní Maňáskové – vedoucí školní kuchyně SGV

Nahlédněme a inspirujme se: co skvělého připravili naše paní kuchařky pro interní oddělení Uherskohradišťské nemocnice: 

Recept z dílny - tedy kuchyně - paní učitelky Rosíkové

Opět podrobný návod, tipy a triky na tradiční
ruský pokrm PLOV po rozkliknutí obrázku:

Vali Cíchová a francouzský Tarte aux pommes

Barča Broklová a její lahodné Makronky

FRANCOUZSKÝ JAZY(če)K 

Poslední JAZY(č)KOVÝ DEN nás nechá nahlédnout přímo do Francie!!! Francouzská rodinka Serfass, nás provede 2 úžasnými recepty. Díky Majdě Chrástecké za zprostředkování a její francouzské au-pair rodině za skvělé recepty! Dále pak se necháme inspirovat chutnými recepty od studentů SGV v podobě le croissant, la mousse au chocolat, kaki de galettka či Tarte Tatin 🙂 
BON APPÉTIT!!!

Boeuf bourguignon – nám zaslala rodina Serfass přímo z Francie

Úžasné Croissanty od holek Janíkových

Po la mousse au chocolat od Markétky Ambrozkové se jen oblíznete

Receptem Les crêpes nás provede rodina Serfass přímo z Francie

Francouzskou Galettku s kaki nám upekla Kája Šrédlová

Francouzský Tarte Tatin poslal David Vojáček

NĚMECKÝ JAZY(če)K 

NĚMECKÁ KUCHYNĚ zavítá až k vám domů ve ČTVRTEČNÍM JAZY(č)KOVÉM DNI. Dnešní neskutečná nabídka osloví jistě každý mlsný jazýček.

Wir lieben Deutsche und Österreichische Küche, sie schmeckt so lecker 🙂 . Wir kochen gern und essen noch lieber 🙂 . Wir haben für euch einen Apfelstrudel, eine Sachertorte, eine Knoblauchcremesuppe, einen Kaiserschmarrn, eine Currywurst mit Pommes, einen Mozzarellasalat und einen Pudding..... vorbereitet. Wir wünschen euch guten Appetit!!!

Gabča Fialová und ihre Spezialität – Wiener Sachertorte

Marťa Mitáčková provoněně Knoblauchcremesuppe a Kaiserschmarrn

Štěpánkas und Aničkas ausgezeichnete Suppe

In 4.B isst man eine Currywurst

Zita Berková – Nusskuchen – eine schweizerische Spezialität

David Bunzel und sein leckerer Mozzarella Salat

Zuzka Balounová und ihr professioneller Apfelstrudel

L&Š Lucka a Šimon a jejich vynikající Sachertorte

Filip Janás a jeho skvělý Sachertorte

Kamča kocht einen Eintopf

Johanka Holčíková empfehlt einen leckeren Pudding

Rakouský Kaiserschrmarrn od Domči Vagundové

Po rozkliknutí obrázku můžete nahlédnout na recept této delikatese

 

 

ITALSKÝ JAZY(če)K 

STŘEDU nám krásně provoní ITALSKÁ KUCHYNĚ.

S italštinou sice teprve začínáme, ale ve znalosti její kuchyně jistě nejsme pozadu 🙂
Přejeme všem BUON APPETITO! 

Terezka Mahdalová a její buonissima FOCACCIA

SPAGHETTI ALLA CARBONARA naservírované od Anežky Berkové

LA MIA PIZZA od Natky Trojanové

Zapečenou POLENTU připravila Monika krys Petruchová

ANGLICKÝ JAZY(če)K 

V úterý můžeme přičuchnout ke KUCHYNI ANGLICKÉ a máme tu druhý JAZYKOVÝ DEN!

Co se nám vybaví na jazyku anglickém? Tu jistě nesmí chybět HAMBURGER.
Tento nám poslal tidit - tak se nechme inspirovat:

Tidítův hamburger

ČAJ O PÁTÉ v podání Natky Trojanové 🙂

Terezka Mahdalová se s námi podělila o recept na skvělé BROWNIES

Kristýnka Kočířová nám ukázala jak na APPLE PIE

Všem přejeme, ať se nic nepřipálí a bon appetite 🙂

RUSKÝ JAZY(če)K 

Pondělí a první JAZYKOVÝ DEN nahlédneme pod pokličku RUSKÉ KUCHYNĚ!

Můžeme se inspirovat několika tradičními ruskými pochutinami.

Na začátek podrobný návod, tipy a triky na tradiční ruský pokrm, jak jej připravila p. učitelka Rosíková: BORŠČ

Boršč od p. uč. Rosíkové

Tady můžete nahlédnout na chutnou ZAPÉKANKU, kterou kuchtili Vojta Menšík, Honza Juřík a p. uč. Rosíková:

Inspirace od Andrejky Knotkové a jejích RUSKÝCH PIROH

RUSKÉ BLINY v podání Anežky Berkové

DĚKUJEME VŠEM, KTEŘÍ SE ZAPOJILI 🙂

Pokud ještě nějaké příspěvky máte, můžete nám je zaslat a můžete tím inspirovat další.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.