Extrém food night

POJEĎTE S NÁMI ZA NEVŠEDNÍM GURMÁNSKÝM ZÁŽITKEM.
Další z řady „Hmyzích večerů“ s Ondřejem Hrubošem.

POJEĎTE S NÁMI ZA NEVŠEDNÍM GURMÁNSKÝM ZÁŽITKEM.

Vedoucí: Ondřej Hruboš

Extrem food night 2020

V neděli 23.2.2020 večer se skupina žáku SGV vypravila do Brna do Klubu cestovatelů na Extrem Food Night (https://www.smsticket.cz/vstupenky/19240-extrem-food-night). Jedná se o gurmánskou akci, kde můžete vyzkoušet méně obvyklé menu. Naše nedělní menu se skládalo z 5ti chodů. Začínalo se pečenými šneky po burgundsku. Následovaly žabí stehýnka na bylinkách s máslovou bagetou. Další chody už opravdu patřily mezi málo obvyklé. Krokodýlí filet s batátovým pyrém a hadí maso s mangovým salátem patřily opravdu k vrcholu nedělního večera. Jako zákusek jsme dostali panna cottu s durianem (nejsmradlavější ovoce na světě) a jako něco na sezobnutí byli pražení červi zophodas. Celým večerem nás provázel šéfkuchař Milan Václavík (http://www.hmyznataliri.cz/milan_vaclavik.php), který nám vždy dané jídlo představil a byl vždy připraven zodpovědět naše zvídavé dotazy.

Všichni jsme si nedělní večer velmi užili a plni nových zážitků se vrátili zpět.