BONUSOVÝ JAZÝČEK
Na závěr DĚKUJEME VŠEM, kteří jste se zapojili a kteří sledujete 🙂
Budeme rádi, když nám napíšete, jak se vám JAZY(č)KOVÝ TÝDEN líbil!
Dnes nás čekají bonusy francouzské a ruské kuchyně, ale hlavně:
POZDRAVY OD NAŠICH KUCHAŘEK ZE ŠKOLNÍ KUCHYNĚ
A třešničkou na dortu je pozvání do KUCHYNĚ PANÍ MAŇÁSKOVÉ! 🙂
DOBROU CHUŤ VŠEM JAZÝČKŮM!!
Recept z království paní Maňáskové – vedoucí školní kuchyně SGV
Recept z dílny – tedy kuchyně – paní učitelky Rosíkové
Opět podrobný návod, tipy a triky na tradiční
ruský pokrm PLOV po rozkliknutí obrázku:
Vali Cíchová a francouzský Tarte aux pommes
Barča Broklová a její lahodné Makronky
FRANCOUZSKÝ JAZY(če)K
Poslední JAZY(č)KOVÝ DEN nás nechá nahlédnout přímo do Francie!!! Francouzská rodinka Serfass, nás provede 2 úžasnými recepty. Díky Majdě Chrástecké za zprostředkování a její francouzské au-pair rodině za skvělé recepty! Dále pak se necháme inspirovat chutnými recepty od studentů SGV v podobě le croissant, la mousse au chocolat, kaki de galettka či Tarte Tatin 🙂
BON APPÉTIT!!!
Boeuf bourguignon – nám zaslala rodina Serfass přímo z Francie
Úžasné Croissanty od holek Janíkových
Po la mousse au chocolat od Markétky Ambrozkové se jen oblíznete
Receptem Les crêpes nás provede rodina Serfass přímo z Francie
Francouzskou Galettku s kaki nám upekla Kája Šrédlová
Francouzský Tarte Tatin poslal David Vojáček
NĚMECKÝ JAZY(če)K
NĚMECKÁ KUCHYNĚ zavítá až k vám domů ve ČTVRTEČNÍM JAZY(č)KOVÉM DNI. Dnešní neskutečná nabídka osloví jistě každý mlsný jazýček.
Wir lieben Deutsche und Österreichische Küche, sie schmeckt so lecker 🙂 . Wir kochen gern und essen noch lieber 🙂 . Wir haben für euch einen Apfelstrudel, eine Sachertorte, eine Knoblauchcremesuppe, einen Kaiserschmarrn, eine Currywurst mit Pommes, einen Mozzarellasalat und einen Pudding….. vorbereitet. Wir wünschen euch guten Appetit!!!
Gabča Fialová und ihre Spezialität – Wiener Sachertorte
Marťa Mitáčková provoněně Knoblauchcremesuppe a Kaiserschmarrn
Štěpánkas und Aničkas ausgezeichnete Suppe
In 4.B isst man eine Currywurst
Zita Berková – Nusskuchen – eine schweizerische Spezialität
David Bunzel und sein leckerer Mozzarella Salat
Zuzka Balounová und ihr professioneller Apfelstrudel
L&Š Lucka a Šimon a jejich vynikající Sachertorte
Filip Janás a jeho skvělý Sachertorte
Kamča kocht einen Eintopf
Johanka Holčíková empfehlt einen leckeren Pudding
ITALSKÝ JAZY(če)K
STŘEDU nám krásně provoní ITALSKÁ KUCHYNĚ.
S italštinou sice teprve začínáme, ale ve znalosti její kuchyně jistě nejsme pozadu 🙂
Přejeme všem BUON APPETITO!
Terezka Mahdalová a její buonissima FOCACCIA
SPAGHETTI ALLA CARBONARA naservírované od Anežky Berkové
LA MIA PIZZA od Natky Trojanové
Zapečenou POLENTU připravila Monika krys Petruchová
ANGLICKÝ JAZY(če)K
V úterý můžeme přičuchnout ke KUCHYNI ANGLICKÉ a máme tu druhý JAZYKOVÝ DEN!
Co se nám vybaví na jazyku anglickém? Tu jistě nesmí chybět HAMBURGER.
Tento nám poslal tidit – tak se nechme inspirovat:

ČAJ O PÁTÉ v podání Natky Trojanové 🙂
Terezka Mahdalová se s námi podělila o recept na skvělé BROWNIES
Kristýnka Kočířová nám ukázala jak na APPLE PIE
RUSKÝ JAZY(če)K
Pondělí a první JAZYKOVÝ DEN nahlédneme pod pokličku RUSKÉ KUCHYNĚ!
Můžeme se inspirovat několika tradičními ruskými pochutinami.
Na začátek podrobný návod, tipy a triky na tradiční ruský pokrm, jak jej připravila p. učitelka Rosíková: BORŠČ
Inspirace od Andrejky Knotkové a jejích RUSKÝCH PIROH
RUSKÉ BLINY v podání Anežky Berkové
Pokud ještě nějaké příspěvky máte, můžete nám je zaslat a můžete tím inspirovat další.